Fabrica de la Amiens, în nordul Franţei, va fi închisă, iar 1.173 de angajaţi vor fi trimişi în şomaj, potrivit unui comunicat al companiei. Goodyear are aproximativ 3.000 de angajaţi în Franţa, a declarat pentru Bloomberg un reprezentant al companiei, astfel că numărul disponibilizaţilor reprezintă 39% din total.

Data la care va fi închisă fabrica nu a fost stabilită, a precizat oficialul Goodyear. "Suntem profund dezamăgiţi că negocierile din ultimii 5 ani nu au condus la un compromis cu reprezentanţii angajaţilor. Anunţul de astăzi este singura opţiune care ne-a mai rămas", a declarat directorul diviziei franceze a Goodyear, Henry Dumortier, într-un comunicat transmis joi de companie si publicat de Mediafax in editia on-line.

Criza economică din Europa a afectat sever piaţa auto, vânzările de automobile şi autocamioane fiind aproape de cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani. Fabrica de la Amiens a generat anul trecut pierderi de 61 milioane euro, a precizat Goodyear. Goodyear mai deţine în Franţa o fabrică mai mică de cauciucuri, la Montlucon, o bază de testare a anvelopelor la Mireval şi o unitate de recauciucare la Riom.