Cifra este menţionată în raspusurile formulate de Google la întrebările care i-au fost adresate de autoritatea bursieră americană (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC). Rugat să ofere mai multe detalii privind planurile sale legate de banii strânsi peste hotare, Google a dezvăluit că 20 până la 30 de miliarde de dolari sunt destinate in special pentru achiziţionarea de companii străine şi tehnologii din afara SUA. Grupul american nu a oferit un interval de timp pentru finalizarea tranzacţiilor şi nici nu a menţionat vreun posibil candidat.

În ultimul deceniu, Google a cheltuit aproximativ 27 de miliarde de dolari pentru cumpărarea altor societati, cu precadere americane. Cea mai mare achiziţie de acest gen a fost preluarea producătorului de telefoane mobile Motorola Mobile pentru 12,4 miliarde de dolari, tranzacţie încheiată în urmă cu doi ani. În prezent, Google este în mijlocul procesului de vânzare a Motorola către producătorul chinez de PC-uri Lenovo Group pentru 2,9 miliarde de dolari.

La inceputul lunii februarie, Google a anuntat ca in 2013 a cheltuit 1,4 miliarde de dolari pentru "mai mult de 20 de tranzactii strategice", dintre care 1 miliarde pentru aplicatia Waze.

Majoritatea veniturilor Google vin din afara SUA. La sfârşitul lunii martie rezervele de lichidităţi ţinute de Google peste hotare se ridicau la 34,5 miliarde de dolari, la care se adaugă alte 25 de miliarde de dolari păstrate în SUA. La fel ca şi alte mari companii din sectorul tehnologiei, Google este criticat pentru că îşi ţine lichidităţile peste hotare în ideea de a evita plata taxelor în SUA. De asemenea, politicienii din Marea Britanie şi Franţa au criticat şi ei Google pentru că evită să plătească taxe în ţările lor prin înregistrarea veniturilor în Irlanda, unde taxele plătite de companii sunt mai mici.