Aceasta declaratie este cuprinsa intr-un document pe care Google a trimis-o unui tribunal din California. In plangerea sa, compania isi exprima dezacordul in legatura cu acuzatiile formulate la adresa ei de un grup de cetateni. Acestia din urma au dat in judecata Google pentru amestec in viata personala a utilizatorilor.

In sesizarea lor, ei au declarat ca, procedand la o analiza automata a corespondentei, Google nu face altceva decat sa incalce dreptul oamenilor la viata privata. Compania americana a catalogat aceste acuzatii drept nefondate, admitand, totodata, ca o astfel de analiza a mesajelor este o practica obisnuita de business.

O astfel de practica, a mentionat Google in nota explicativa, „constituie parte componenta a serviciului Gmail din momentului lansarii lui, in urma cu zece ani”. Corporatia s-a aratat, de asemenea, uimita de acest demers in instanta, amintind ca toti utilizatorii de Gmail, acceptand conditiile de folosire a acestui serviciu, isi dau, practic, acordul pentru o selectare automata a corespondentei. Operatiune care, a subliniat Google, are drept scop depistarea din timp a eventualilor virusi.