Google si partenerii companiei sunt acuzati de violarea a sapte brevete, care apartin Rockstar Consortium. Sunt vizate inclusiv sistemele de reclama, brevetul pentru aceasta tehnologie fiind inregistrat in decembrie 1998, la numai cateva luni de la infiintarea Google (luna septembrie), care castiga acum peste 50 de miliarde de dolari gratie programului AdWords. 

Candva, brevetele detinute de Rockstar au intrat in portofoliul companiei Nortel, care a dat faliment in 2009. Doi ani mai tarziu, in 2011, consortiul a cumparate respectivele brevete cu 4,5 miliarde de dolari. Google a incercat, la randul lui, sa puna mana pe aceasta adevarata mina de aur, dar a pierdut batalia, cu o oferta finala de 4,4 miliarde de dolari. In aceste conditii, grupul a decis, in 2012, sa preia Motorola cu 12,5 miliarde de dolari, tranzactie dictata, partial,  de faptul ca Motorola Mobility detine un portofoliu de 24.500 de brevete.  

Atacul Rockstar Consortium survine in contextul in care Google castiga tot mai mult teren pe piata dispozitivelor destinate telefoniei mobile. Potrivit datelro Strategy Analytics, cota Android in intreaga lume atins 81,3%, in timp ce ponderea mondiala a concurentului, iOS de la Apple, s-a redus de la 15,6% la 13,4%.