Google este pe cale să ofere concesii, precum promisiunea de a nu copia fără permisiune conţinut de pe alte site-uri, pentru închiderea fără urmări a unei investigaţii antitrust din SUA care durează de 20 de luni, au declarat două surse apropiate situaţiei.


Compania va permite totodată furnizorilor de publicitate să compare performanţele reclamelor de pe Google cu cele postate pe alte motoare de căutare, a arătat una dintre surse, citată de Bloomberg.

În urma concesiilor, investigaţia Comisiei Federale pentru Comerţ va fi oprită fără să aibă loc un proces sau un acord de închidere a acesteia cu Google. Oprirea anchetei fără nicio măsură împotriva Google ar fi o lovitură pentru companii concurente precum Microsoft, Yelp şi Expedia.

Mai multe companii din domeniul comerţului electronic şi al serviciilor de căutare pe Internet s-au asociat pentru a presa agenţia americană să acţioneze împotriva poziţiei dominante deţinute de Google, care ar favoriza propriile servicii. Un purtător de cuvânt al Google a refuzat să comenteze.