Bloggerul Eliot Higgings a eliminat mai întâi toate elementele inutile din imaginile în care apărea un peisaj cu un teren arid, câteva dealuri și, în planul îndepărtat, o câmpie. Cum islamiștii din gruparea Statul Islamic și-au stabilit cartierul general în orașul sirian Al-Raqa, el a pornit de la ipoteza că execuția s-a produs în apropierea acestuia, relateaza Agerpres in pagina electronica.

Analizând umbra observată pe sol, bloggerul a reușit să calculeze ora aproximativă când au fost filmate imaginile și a folosit aceste date pentru a deduce direcția în care era îndreptată camera video, estimând astfel că execuția s-a produs în partea de sud a orașului.

Pe baza acestor informații, care au restrâns aria cercetării, Eliot Higgings a mers mai departe și a analizat dealurile apărute în imagini, comparându-le cu datele cartografice furnizate de Google Maps. Astfel a găsit o corespondență între aceste elemente și în final a stabilit locul execuției lui Foley. Apoi a publicat pe site-ul bellingcat.com detaliile investigației sale, sperând că ele vor ajuta la găsirea asasinilor.