Cu sediul la Londra, DeepMind a fost susţinută financiar de fondurile de capital de risc controlate de miliardarii Peter Thiel (cofondator PayPal) şi Li Ka-shing (Hutchison Whampoa). Catalogata drept o companie "secretoasă", DeepMind a dezvoltat recent tehnologii sofisticate care permit computerelor sa învete pe cont propriu noi funcţii, fără asistenţă din partea unui operator, explica publicatia mentionata mai sus. Pentru a spulbera orice urma de indoiala, Financial Times mentioneaza ca Informaţia a fost confirmata de două surse apropiate situaţiei.

Una dintre respectivele surse susţine că Google s-a mişcat extrem de repede, reusind sa preia compania înaintea Facebook, absorbind echipa DeepMind. Conform traditiei, reprezentanţii Google au refuzat să comenteze, la solicitarea FT, informaţiile.

Merita amintit ca, la sfarsitul anului trecut, Facebook a înfiinţat o echipă de cercetare în zona inteligenţei artificiale. La randul sau, IBM a alocat 1 miliard de dolari pentru investiţii într-o nouă divizie responsabilă de dezvoltarea proiectului Watson, supercomputerul inteligent.

DeepMind a anunţat anterior că primele aplicaţii comerciale ale tehnologiilor dezvoltate vor fi în zona jocurilor video, comerţului electronic şi simulărilor. FT subliniaza, in acest context ca, in pofida finanţatorilor de renume şi unei campanii agresive de angajări în Marea Britanie, DeepMind a reuşit să păstreze discreţia cu privire la proiectele sale.