Potrivit cotidianului Wall Street Journal, motorul de cautare ar pregati impreuna cu filila Motorola un X-phone pentru a acapara o parte din cota de piata controlata de liderii acestui segment, Apple si Samsung.


Nume de cod X-phone. Este proiectul la care lucreaza Motorola pentru compania-mama, Google, scrie Wall Street Journal (WSJ). Se doreste realizarea unui produs deosebit, oarecum iesit din comun, precum folosirea unui ecran suplu sau pliabil.

Google, care tocmai a aprobat vanzarea decodoarelor Motorla, are mari ambitii pentru filiala sa de „hardware”, cumparata cu 12,5 miliarde de dolari, in special pentru brevetele pe care le detine, si intentioneaza sa cucereasca o parte din cota de piata a Apple si Samsung. Conform informatiilor obtinute de WSJ, X-phone ar urma sa fie lansat anul viitor, posibil impreun ca o X-tableta.

Initiativa acestui proiect apartine fostului sef de productie al Google, Lior Ron, care a lucrat in echipa Google Maps, celebra aplicatie mobile de cartografie. Pentru elaborarea noului aparat mobil, Motorola mizeaza in special pe recenta sa achizitie a Viewdle, un dezvoltator de logistica de recunoastere faciala si a gesturilor. Directorul general al Google, Larry Page, ar fi promis companiei Motorola un important buget de marketing.