Compania a contactat grupuri de lobby şi companii pentru sprijin în vederea modificării legii referitoare la confidenţialitatea comunicaţiilor electronice, care datează din 1986, a declarat Chris Gaither, purtător de cuvânt al companiei.

"Având în vedere modul de viaţă al oamenilor şi cum evoluează lumea digitală, este important ca guvernul să acţioneze pentru actualizarea legii. Este o problemă bipartizană şi cred că necesitatea va creşte, pentru că oamenii aşteaptă acest lucru", a afirmat într-un interviu directorul juridic al Google, David Drummond.

Oficialii Google au arătat că este nevoie de modificare legii, pentru ca autorităţile să nu poată obţine anumite email-uri şi conţinut în lipsa unui mandat de percheziţie, şi pentru a da documentelor stocate prin intermediul tehnologiei cloud aceeaşi protecţie legală ca şi documentelor scrise.

Serviciile cload permit stocarea şi procesarea de date pe servere, prin intermediul Intermediul Internetului. Cheltuielile pentru servicii cloud ar putea creşte la nivel global de la 40 de miliarde de dolari în 2012 la 100 de miliarde de dolari până în 2016. Anul trecut, Google a contribuit la o campanie de protest pe Internet care a dus la renunţarea la o lege anti-piraterie, în Congres, scrie Mediafax in pagina electronica.