'Dacă Grecia va solicita cooperare financiară suplimentară, va trebui să facă mai întâi o serie de teme pentru acasă incredibil de radicale. Aceste sarcini sunt atât de radicale, încât aş considera un mic miracol dacă guvernul şi parlamentul elene ar conveni să le îndeplinească într-un termen scurt', a subliniat Fico.

Conform premierului slovac, negocierile de la Bruxelles au fost dificile, iar la un moment dat a părut că Grecia va ieşi din uniunea monetară. Prim-ministrul grec Alexis Tsipras nu a vrut să cedeze cu privire la două subiecte aflate în dispută: participarea Fondului Monetar Internaţional la noul program de asistenţă şi înfiinţarea unui fond care să supervizeze privatizarea unor active elene de 50 miliarde de euro.

În cele din urmă însă, premierul grec şi-a dat acordul asupra ambelor puncte. 'Sub presiunea şi ameninţarea a ceea ce s-ar întâmpla dacă Grecia ar ieşi din zona euro, şi-a dat seama probabil că mai importantă decât cariera lui politică este viaţa viitoare din Grecia', a comentat Robert Fico.

În opinia sa, în pofida acordului încheiat, o ieşire a Greciei din zona euro este încă posibilă. 'Problema nu a fost încă rezolvată. Se pot întâmpla în parlamentul grec evenimente care să facă imposibilă îndeplinirea acestor măsuri', a avertizat Fico, estimând că grecii îşi au acum soarta în propriile mâini, scrie agerpres.