Potrivit presei de la Atena, compania elenă Eurobank Properties a finalizat achiziţiei celor 14 clădiri, cu o suprafata totala de 189.000 metri patrati, de la Fondul Elen pentru Administrarea Activelor Statului (HRADF), în cadrul unui acord care prevede şi închirierea acestora înapoi autorităţilor de la Atena pe o perioadă de 20 de ani.

Printre imobilele vândute figureaza sediile Ministerului Educaţiei şi Afacerilor Religioase, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Justiţiei, precum şi sediul Poliţiei din Atena. Restul activelor din portofoliu sunt situate în zone centrale din Atena sau în alte oraşe mari din Grecia.

Victima unei severe recesiuni in ultimii ani, Grecia a fost salvata de la iminent colaps financiar prin două pachete de împrumuturi de la statele zonei euro şi FMI, totalizând 240 de miliarde de euro, condiţionate însă de măsuri dure de austeritate, reforme şi privatizări.

Autorităţile de la Atena şi creditorii internaţionali ai ţării anticipează că economia elenă va ieşi din recesiune în acest an şi va înregistra o creştere de 0,6%.