Într-un comunicat transmis organismului de supraveghere a pieţei de capital din SUA (Securities and Exchange Commission -SEC), operatorul bursier a precizat că bonusul acordat lui Robert Greifeld pentru 2012 a fost redus cu 62% până la 1,35 milioane de dolari. De asemenea, eşecul cotării iniţiale a Facebook a costat-o şi pe vicepreşedinta Nasdaq, Anna Ewing, suma de 263.625 de dolari din bonusul său pe 2012.

'Consiliul de administraţie a luat în considerare IPO-ul Facebook atunci când a analizat activitatea lor şi a decis să le reducă remuneraţiile', a informat Nasdaq în comunicatul său.

Mult aşteptata listare iniţială a acţiunilor Facebook pe data de 18 mai 2012, operaţiune care a strâns 16 miliarde de dolari, a trebuit să fie amânată cu 30 de minute din cauza unor probleme tehnice la Nasdaq. Atunci operatorul bursier a decis să demareze tranzacţionarea acţiunilor Facebook utilizând un sistem secundar care a provocat întârzieri în rândul ordinelor şi confirmărilor clienţilor, astfel că o serie de investitori au înregistrat pierderi semnificative.

În luna martie a acestui an, organismele americane de reglementare au aprobat compensaţiile de 62 de milioane de dolari propuse de Nasdaq firmelor care au pierdut bani la debutul tranzacţionării acţiunilor Facebook, o sumă mult mai mică decât pierderile estimate la 500 milioane de dolari.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume.