Cea mai mare companie de transport aerian din Germania a anuntat că luni, 22 aprilie, se vor realiza doar 20 din cele 1650 de zboruri naţionale şi numai 12 din cele 70 transcontinentale programate anterior.

Sindicatul angajaţilor din sectorul de servicii Ver.di a precizat că activitatea va fi oprită întreaga zi pe aeroporturile din Frankfurt, care are cel mai mare trafic din Europa, Hamburg, Munchen, Stuttgart, Hanovra, Dusseldorf, Bonn şi Koln. La Berlin şi Nurembreg, protestul de muncă se va încheia la prânz.

Numărul angajaţilor la sol de la Lufthansa este de 33.000.  Greva va produce pierderi de mai multe milioane de euro companiei şi va afecta mii de pasageri, conform estimărilor presei din Germania, precizeaza Agerpres in pagina electronica.

Ministerul Afacerilor Externe precizează, în comunicatul transmis, că această companie aeriană recomandă tuturor călătorilor care au rezervate zboruri să se informeze cu privire la zborurile anulate şi la alternativele oferite (călătoria cu trenul).