"Toate argumentele pe care noi le-am avut în susţinerea acestei ordonanţe nu au fost foarte bine comunicate. Din acest motiv s-a creat foarte multă confuzie, s-au creat foarte multe distorsiuni care nu au legătură cu ceea ce până la urmă s-a adoptat. De aceea, Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei îşi vor asuma şi îşi asumă consecinţele", a spus Grindeanu, la Palatul Victoria.

Premierul a precizat ca ordonanta va fi abrogată duminică, în şedinţă de guvern. "Am luat, după aceste zile, câteva decizii. Prima, mâine vom face în regim de urgenţă o şedinţă de guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe. (...) Nu vreau şi nu doresc să dezbinăm România. (...) S-a creat un clivaj în societate", a spus Grindeanu.

In acelasi timp, el a precizat că doreşte în continuare punerea în practică a programului de guvernare."Mai avem pe primul trimestru 12 puncte pe care trebuie să le adoptăm prin şedinţele viitoare de guvern şi prin măsurile pe care le vom lua astfel încât ceea ce au votat românii, acel program de guvernare, să se regăsească în viaţa lor de zi cu zi", a adăugat premierul.

Anterior, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, anuntase ca ca OUG de modificare a Codurilor penale va fi retrasa. "Am luat această decizie - să retragem ordonanţa, să o abrogăm, că nu are niciun fel de dedicaţie pentru cineva şi ca oamenii să înţeleagă în final că nu acesta a fost scopul nostru de a ne apăra cumva de justiţie. (...) Nu e vorba de a ceda în faţa unui adversar, ci de a avea înţelepciunea de a ne gândi la interesul ţării, la interesul major al României. Şi tocmai pentru că această ordonanţă nu are niciun fel de ascunzişuri, niciun fel de dedicaţie specială, de ce sa nu arătăm că putem să o retragem pentru că nu avem nici un fel de interes personal", a adaugat Tăriceanu