Potrivit rezultatelor financiare, pe segmentul Asigurărilor Generale, primele brute subscrise în primul trimestru al anului 2016 înregistrate de Grupul Allianz au ajuns la 17,2 miliarde euro, comparativ cu 17,3 miliarde de euro în aceeaşi perioadă din 2015, în timp ce veniturile din vânzările de asigurări de viaţă s-au situat la 16,7 miliarde euro, în scădere faţă de cele obţinute în T1 2015, de 18,8 miliarde de euro.

La acestea, se adaugă venituri trimestriale de 1,4 miliarde euro din activitatea de administrare a activelor. Pe ansamblu, segmentul Asigurărilor Generale înregistrează o îmbunătăţire a ratei combinate cu 1,3 puncte procentuale până la 93,3 procente (94,6% în T1 2015).

În ceea ce priveşte segmentul Asigurări Viaţă&Sănătate, aici schimbarea de strategie de produs a condus la îmbunătăţirea marjelor de profit. Rata de solvabilitate (Solvency II) s-a situat la 186%, la finele primului trimestru al anului în curs.

"Primul trimestru al anului 2016 este a treia perioadă consecutivă cu marje de profit sănătoase şi stabile. Retarifarea produselor tradiţionale şi introducerea produselor unit linked au ajutat la îmbunătăţirea profitabilităţii afacerii în toată Europa şi în Statele Unite', a adăugat Dieter Wemmer.

La nivelul Regiunii Europa Centrală şi de Est, Allianz a înregistrat venituri trimestriale de 697 milioane euro, în 2016, Allianz-Tiriac Asigurări România contribuind cu peste 9 procente la realizarea veniturilor regionale, mentioneaza agerpres.