Grupul austriac New Frontier îşi consolidează prezenţa pe piaţa românească, după ce compania ungară XAPT, membră NFG din 2008, a deschis astăzi un birou în Bucureşti.  Pe plan local, grupul New Frontier deţine şi compania Romsys, unul dintre cei mai mari integratori software din România şi din regiune, cu afaceri de peste 64 milioane de euro în 2011.

„Deschiderea unui birou propriu în Bucureşti prin care să răspundem cerinţelor în creştere de pe piaţa din România era un pas firesc în dezvoltarea companiei XAPT. Ne aşteptăm la o piaţă în creştere în toată regiunea Europei Centrale şi de Est în perioada următoare, drept pentru care XAPT trebuia să îşi întărească prezenţa locală pentru a beneficia de oportunităţile din piaţă”, a declarat Daniel Prisăcariu, Business Development Director al XAPT Business Solutions. 

Compania XAPT a primit distincţia de Microsoft Dynamics ERP Partner of the Year 2011 la nivel global pentru furnizarea de soluţii şi servicii la un nivel de excelenţă. “Ne bucură deschiderea biroului XAPT în România şi avem convingerea că acest lucru va contribui la dezvoltarea pieţei locale pentru soluţiile Dynamics”, a precizat Ioana Răzvan, Microsoft Business Solutions Lead, Microsoft Dynamics.

Cel mai mare client al XAPT pe piaţa din România este Grupul Autonet, liderul pieţei de piese şi servicii din domeniul auto. Autonet şi-a extins recent capacităţile logistice prin deschiderea unui centru de distribuţie în Bucureşti şi implementarea soluţiei integrate iSCM (inteligent Supply Chain Management), dezvoltată de XAPT. Sistemul integrat are la bază soluţia Microsoft Dynamics AX (AXAPTA), completată de soluţiile XAPT pentru managementul eficient al depozitelor şi centrelor de logistică şi distribuţie. Sistemul are peste 460 de utilizatori concurenţi şi peste 160 de terminale mobile cu coduri de bare, catalog de produse disponibil pe web şi sistem de management al comenzilor de la clienţi, fiind capabil să gestioneze volume zilnice de activitate extrem de ridicate.