Tranzacţia, care ar urma să fie finalizată în trimestrul doi din 2017, face parte din planul de restructurare convenit de NBG cu autorităţile de reglementare bancară în vederea majorării capitalului. UBB, a patra mare bancă din Bulgaria, intenţionează să distribuie către NBG dividende de 50 de milioane de euro înainte de finalizarea tranzacţiei, dacă Adunarea Generală a Acţionarilor va fi de acord.

Tranzacţia majorează nivelul capitalului şi al lichidităţilor NBG, permiţând băncii să acorde credite pentru sprijinirea redresării economiei Greciei, a afirmat şeful National Bank, Leonidas Fragkiadakis. Acesta anunţa recent că banca elenă intenţionează să vândă mai multe subsidiare în Europa de Sud-Est şi, de asemenea, să ramburseze peste două miliarde de euro din ajutorul statului, cu condiţia obţinerii aprobărilor necesare din partea Mecanismului European de Supervizare Bancară (SSM).

NBG este prezentă pe piaţa din Bulgaria de 15 ani, precizeaza agerpres.

Cele patru mari bănci greceşti - National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank - sunt prezente şi pe piaţa din România. Pe piaţa românească, în luna octombrie 2003, grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piaţa bancară din România.