Participaţia de 3,04% a HNA, evaluată la aproximativ 750 de milioane de euro (799 de milioane de dolari) la actualul preţ al acţiunilor, face din grupul chinez cel mai mare acţionar al băncii după Qatar şi BlackRock (care deţine 6,1%). În 2014, o serie de fonduri controlate de fostul premier din Qatar, şeicul Hamad bin Jassim al-Thani, au cumpărat o participaţie de 6,1% din acţiunile Deutsche Bank, iar în 2015 şi-au majorat participaţia până la aproape 10%.

Deutsche Bank a anunţat că, în principiu, salută orice investitor cu viziune pe termen lung. Reactia presei a fost dura: vineri, acţiunile Deutsche Bank au scăzut cu 3,1%, la 17,94 euro, la Bursa de la Frankfurt. Luna aceasta, Deutsche Bank şi-a cerut scuze "pentru gravele greşeli" care au făcut-o să se confrunte cu amenzi costisitoare şi, care urmare, să încheie anul 2016 cu pierderi de peste un miliard de euro.

Banca s-a disculpat astfel printr-un anunţ pe o pagină întreagă în "Frankfurter Allgemeine Zeitung", după ce a anunţat că, în 2016, a pierdut 1,402 miliarde euro, după ce a trebuit să aloce 2,4 miliarde euro reprezentând costurile unor litigii. "Aceste poveri din trecut nu ne-au costat numai mulţi bani, ci şi reputaţie şi încredere", a spus preşedintele Deutsche Bank, John Cryan, scrie agerpres.

"De aceea", continuă acesta, "vreau să profit de oportunitate pentru ca, în numele conducerii Deutsche Bank, să exprim regretul nostru profund pentru ceea ce s-a întâmplat. Vrem să ne cerem iertare", a adaugat el.