Prin preluarea Labormed, Alvogen face un pas important catre obiectivul sau de a deveni o companie de top în industria globală a medicamentelor generice. În urma achiziţiei, atât Alvogen cât şi Labormed vor beneficia de o creştere importantă a portofoliului de produse şi a ariei geografice de acoperire.
Labormed va deveni centrul de excelenţă al Grupului în regiunea Europei Centrale şi de Est şi va servi ca sediu central al Alvogen în regiune. În completare, fabrica Labormed va constitui baza de producţie, cercetare şi dezvoltare, vânzări şi marketing pentru întreaga regiune.

Labormed va beneficia de experienţă în managementul internaţional, de extinderea portofoliului şi de accesul la pieţe farmaceutice la nivel global pe care Alvogen le va oferi, cu potenţialul de a-şi consolida în continuare prezenta pe piaţa locală.

'Obiectivul nostru principal în ceea ce priveşte achiziţiile strategice este de a găsi noi oportunităţi pentru a ne mări portofoliul de produse şi capacitatea de producţie, precum şi de a ne extinde şi dezvolta pe alte pieţe cheie. Preluarea Labormed se încadrează perfect în strategia noastră, reprezentând un alt pas important în dezvoltarea afacerii în regiunea Europei Centrale şi de Est, o piaţă-cheie pentru noi, în care generăm deja o treime din totalul veniturilor noastre. Această achiziţie ne crează noi şi bogate oportunităţi în piaţa farmaceutică din Europa Centrala şi de Est', a spus Robert Wessman, preşedinte şi CEO Alvogen.

În prezent, Alvogen îşi desfăşoară activitatea în 25 de ţări din America de Nord, Europa şi Asia, având peste 200 de produse farmaceutice în dezvoltare şi în curs de înregistrare, cu o acoperire a principalelor arii terapeutice, inclusiv biosimilare. Labormed deţine, din 2007, cea mai modernă fabrică de medicamente solide orale din România, o investiţie de tip greenfield de 19 milioane de euro, precizeaza Agerpres.