Cota de investiţie a Grupului Kruk este de 46 milioane euro (aprox. 207 milioane lei) şi va reflecta ajustările contractuale agreate. Întregul portofoliu va fi gestionat de Kruk România S.R.L, companie membră a Grupului Kruk.

'Acordul pe care l-am parafat poziţionează Kruk la următorul nivel, de la care putem colabora cu cele mai mari instituţii financiare internaţionale. Este un moment foarte special pentru mine. Întreaga noastră echipă a depus o muncă intensă pentru a poziţiona compania noastră ca partener egal şi recunoscut de instituţii financiare internaţionale de top, precum IFC. Evaluând potenţialul pieţei din România, ca şi pe cel al pieţelor din ţările Europei Centrale şi Occidentale, observăm că avem mult de lucru. Invitaţia de a participa la cele mai mari tranzacţii bilaterale, ne oferă noi oportunităţi şi opţiuni. Prin această tranzacţie depăşim recordul investiţiilor noastre în România şi trebuie să avem în vedere, de asemenea, că participăm activ şi în alte licitaţii standard. Până în prezent, cea mai mare investiţie pe această piaţă, de 158 milioane zloţi (aproximativ 161 milioane lei), am efectuat-o în anul 2015. Valoarea nominală totală a portofoliului nostru din România a depăşit 10 miliarde zloţi (aproxmativ 10,2 miliarde lei). De asemenea, partea achiziţionată de partenerul nostru, IFC, va întări activitatea segmentului de colectare pe bază de mandat, crescând cifra de afaceri aferentă acestor servicii', arată Piotr Krupa, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Kruk S.A., într-un comunicat preluat de agerpres.

Grupul Kruk a anunţat participarea sa la acest proiect în cea de-a doua jumătate a anului 2015. Această investiţie este cea mai mare tranzacţie pe piaţa creanţelor de consum negarantate.

În prezent, Grupul Kruk are peste 2.700 de angajaţi, inclusiv cei peste 500 de angajaţi din România. Kruk este prezent în şapte ţări din Europa Centrală şi Occidentală. În ultimii doi ani, Grupul a intrat pe pieţele din Germania, Italia şi Spania, prin achiziţia de portofolii de creanţe pe aceste pieţe.

Kruk România S.R.L a fost înfiinţată în anul 2007 de Grupul Kruk şi este specializată în managementul integrat al creanţelor, având clienţi atât din sectorul financiar, cât şi companii de servicii. Kruk a dezvoltat activităţi de colectare a creanţelor bancare, a creanţelor companiilor de asigurări şi leasing, operatorilor de telefonie fixă şi mobilă, utilităţi, cât şi ale companiilor de distribuţie a bunurilor de larg consum. Compania este, de asemenea, un jucător important pe piaţa achiziţiei de portofolii de creanţe, în special de la bănci.