De la inființare sa, în cadrul Facultății de Limbi Germanice, și până în 1993, când Ioan Luchian Mihalea, dirijorul SONG-ului, a încetat din viață, grupul a făcut mereu săli pline în țară și în străinătate datorită vervei cu care interpreta un repertoriu românesc și internațional de succes.

An de an, pe 15 decembrie, grupul organiza un concert special, după terminarea căruia revenea în Casa de Cultura a studenților și sărbatorea ziua de naștere a dirijorului. Tradiția s-a păstrat chiar și după dispariția lui Ioan Luchian Mihalea, numeroși membri ai grupului, din diferite generații,  venind atât din țară, cât și adesea din străinătate, ca să se întâlnească pe 15 decembrie și să mai cânte o dată cu pasiune ceea ce își mai aminteau din vechiul repertoriu.

Anul 2014 s-a dovedit însă a fi diferit, grupul reunindu-se la inițiativa unora dintre membrii săi și organzând un flashmob la sfârșitul căruia multora le-a devenit clar că legenda SONG poate și trebuie să meargă mai departe.
O emisiune televizată transmisă de TVR pe 1 martie a catalizat grupul, iar intâlnirea fericită cu Daniel Jinga a făcut ca SONG-ul să dobândească în sfârșit un nou dirijor, pe măsura potențialului său.

„Mi-am dorit de multă vreme să lucrez cu SONG-ul, căci are o tonalitate aparte și o veselie pur și simplu contagioasă”, a declarat Daniel Jinga. „Am convingerea că împreună vom reuși o serie de proiecte care să entuziasmeze iubitorii de muzică de calitate.”

Concertul va avea loc în Aula Magna a Facultății de Drept a Universității, luni, 30 iunie 2014, la ora 19:30.