Înainte de a prelua funcţia de guvernator al Băncii Centrale a Ucrainei, Valeria Gontareva a fost bancher de investiţii şi partener de afaceri al preşedintelui Petro Poroshenko.

''Da, este adevărat, şi-a depus demisia'', a anunţat oficialul, confirmând un raport al agenţiei ruse de presă Interfax, scrie agerpres.

Luna trecută, Comisia Europeană (CE) a dat undă verde acordării unui ajutor în valoare de 600 milioane de euro Ucrainei, care se confruntă cu o gravă criză economică şi este în continuare marcată de conflictul declanşat acum trei ani în estul ţării.

Asistenţa financiară totală acordată de Uniunea Europeană Ucrainei începând cu 2014 se ridică la 2,81 miliarde de euro, cea mai mare sumă acordată vreodată unui stat care nu face parte din Uniune, a precizat CE. În schimbul banilor, Ucraina s-a angajat să facă reforme "pentru a intensifica lupta împotriva corupţiei, pentru a crea mai multă transparenţă în gestiunea finanţelor publice, pentru a moderniza serviciile publice, a accelera reformele în sectoarele energiei şi finanţelor, pentru a îmbunătăţi climatul comercial şi a întări mecanismele de protecţie socială".