În cadrul ședinței de Guvern din octombrie a fost dat și un aviz la proiectul de lege pentru modificarea Legii nr 286/ 2009 privind Codul Penal, referitor la noi pedepse pentru cetățenii care dezvăluie informații din dosarele penale, mentioneaza Agerpres in pagina electronica.

Executivul a anunțat săptămâna trecută, vineri, că va emite un act normativ în următoarea ședință, prin care va fi desecretizată stenograma discuțiilor privind aprobarea punctelor de vedere pe marginea proiectelor de lege propuse Guvernului pentru avizare în precedenta reuniune a Executivului din 29 octombrie.

"Având în vedere eroarea tehnică din comunicatul de presă din data de 29 octombrie a.c., pentru o transparență totală, Guvernul României va emite un act normativ în următoarea ședință de guvern, prin care va fi desecretizată stenograma discuțiilor privind aprobarea punctelor de vedere pe marginea proiectelor de lege propuse Guvernului pentru avizare", a informat Biroul de presă al Guvernului.

Pe același subiect, Guvernul a precizat, joia trecută, că "dintr-o eroare tehnică" în comunicatul de presă emis după ședința de guvern de miercuri s-a transmis informația eronată că toate proiectele discutate în ședință au primit aviz favorabil.

"Pentru corecta informare a opiniei publice, menționăm că printre cele 37 de puncte de vedere ale Guvernului cu privire la unele proiecte legislative inițiate în prezent există câteva care nu au primit aviz favorabil. Printre acestea se enumeră și proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr 286/ 2009 privind Codul Penal, referitor la noi pedepse pentru cetățenii care dezvăluie informații din dosarele penale, care nu a fost avizat pozitiv de către Guvernul României", a informat Biroul de presă al Executivului.