S-au obtinut, astfel, 371.400 de euro, in conditiile in care s-a pornit de la pretul mediu al unei maşini, respectiv 4.000 euro si s-a ajuns la 7.142 euro, se mentioneaza in comunicatul cabinetului italian.

Luna trecuta, premierul Renzi a anuntat o serie de măsuri-şoc, între care abolirea Senatului, reducerea impozitelor pentru persoanele cele mai sărace, dar si vânzarea a circa 100 dintre maşinile oficiale, botezate de italieni "maşini albastre".

Prin programul sau, Renzi spera sa realizeze economii de pana la 7 miliarde de euro, dar vânzarea acestor maşini are, mai degraba, un rol simbolic într-un moment în care guvernul vrea să reducă costurile unei clase politice discreditate de o serie de scandaluri de corupţie.

Actiunea a atras pe site un milion de vizitatori. Printre autoturismele scoase la licitatie s-au numarat Alfa Romeo, Lancia şi Audi aparţinând Ministerului de Interne şi celui al Apărării. "Au fost selectate maşinilepe care administraţiile publice nu le consideră esenţiale pentru îndeplinirea misiunilor lor', a precizat Palatul Chigi.