Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat miercuri o percheziție la locuința hackerului Marcel Lazăr Lehel, situată în Arad.

Potrivit DIICOT, în cursul anului 2013, în baza unei rezoluții infracționale unice, Marcel Lazăr Lehel a accesat în mod repetat și fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparținând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidențiale aflate în poșta electronică. Apoi, Marcel Lazăr Lehel a schimbat parolele de autentificare, restricționând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poșta electronică.

Totodată, Marcel Lazăr Lehel a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise.

Ulterior, hackerul a divulgat conținutul corespondenței către public, acțiuni frauduloase săvârșite în scopul lezării intimității în mediul on-line și denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză.

DIICOT susține că Marcel Lazăr Lehel a fost condamnat definitiv pentru săvârșirea unor fapte similare, aflându-se în stare de recidivă postcondamnatorie.

În cauză s-a cooperat cu autorități din Statele Unite ale Americii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații și Direcția Operațiuni Speciale.

Marcel Lazăr Lehel, cunoscut ca "Guciffer" sau "Micul Fum", a devenit celebru după ce a spart conturi de e-mail ale unor oficiali americani, dar și ale unor vedete din SUA.