Un exemplu de astfel de cheltuieli este, potrivit raportului Curtii de conturi a SUA, folosirea casetelor (floppy disk), capabile sa pastreze un volum de informatii de 1 megabit. Ele sunt utilizate in special de fortele nucleare ale Statelor Unite.

In plus, sistemul Pentagonului de comanda si control destinat, printre altele, transmiterii de ordine pentru lansarea armelor nucleare, utilizeaza computere IBM din prima serie, sustine Handelsblatt.

Autorul materialului considera o adevarata minune ca aceste computere mai pot functiona. Dar Curtea de conturi a subliniat costul serviciilor de intretinere: pe ansamblu tehnologiilor IT s-a alocat pentru 2017 suma de 89 miliarde de dolari, mare parte a banilor fiind inghititi de lucrarile de intretinere.

Detinatorul de record in domeniul folosirii unei aparaturi invechite este ministerul de finante al SUA. Sistemul institutiei de actualizare a datelor fiscale si a registrelor de plati pentru cetatenii aemricani a implinit 56 de ani. Acest program a fost scris in limbaj de asamblare, subliniaza publicatia germana.