Angajaţii care vor rămâne la bancă după privatizare vor avea salariile micşorate. Conducerea Hellenic se va reuni joi pentru a discuta măsuri suplimentare de reducere a costurilor operaţionale, pentru ca banca să poată fi considerată sustenabilă. Banca va trece temporar sub administrarea Fondului de Stabilitate Financiară al Greciei (HSFS) până la găsirea unui cumpărător.

Săptămâna trecută a expirat procedura de depunere a ofertelor pentru privatizarea Hellenic Postbank fără ca vreun ofertant să-şi manifeste interesul. Într-o primă etapă, primele trei instituţii elene de creditare, National Bank of Greece (NBG), Eurobank şi Alpha Bank, şi-au manifestat interesul pentru Hellenic Postbank, însă nu au trecut şi la etapa următoare.

Potrivit termenilor planului de sprijin negociat de Grecia cu UE şi FMI, guvernul de la Atena intenţionează să strângă în acest an 2,5 miliarde de euro din privatizări pentru a reduce datoria enormă a ţării.

Angajaţii din sectorul bancar elen protestează, joi, faţă de condiţiile privatizării băncii de stat Hellenic Postbank, care urmează să fie scindată în două entităţi, activele viabile urmând să fie plasate sub controlul Fondului de Stabilitate Financiară al Greciei.