Grupul informatic american Hewlett-Packard (HP) intenţionează să renunţe pe plan global la 25.000 - 30.000 de angajaţi, operatiune care va costa 2,7 miliarde de dolari si care este urmare a divizarii companiei în două entităţi.

În noiembrie, HP se va împărţi în două structuri, una dedicata domeniul calculatoarelor şi imprimantelor personale de activităţile în creştere, cealalta urmand sa se concentreze pe servicii şi echipamente hardware pentru companii. Acţionarii HP vor deţine o participaţie în ambele entitati, printr-o tranzacţie scutită de taxe pentru acţionari. Împărţirea va conduce însă la o restructurare masivă a uneia din cele mai mari companii din sectorul IT, care în prezent are peste 300.000 de angajaţi şi venituri de 112 miliarde de dolari.

Divizia de serviciilor pentru companii se va numi Hewlett-Packard Enterprise (HPE) şi va fi condusă de Meg Whitman, actualul director general al grupului Hewlett-Packard. Cealaltă structura, HP Inc, va fi coordonata de Dion Weisler, în timp ce Meg Whitman va fi preşedintele Consiliului de Administraţie.

HP a fost, pana acum cativa ani, cel mai mare producător mondial de calculatoare personale, dar a fost afectat de tranziţia de la PC-uri la smartphone-uri şi tablete, în condiţiile în care HP nu produce niciunul din aceste dispozitive mobile.