The Wall Street Journal scrie ca aceasta tensiune a devenit, pentru companiile din domeniul inaltelor tehnologii, o piedica in calea derularii cu succes a activitatilor lor pe pietele din SUA si China.

Surse competente au precizat pentru cotidianul american ca HP se afla in faza encipienta de cautare a unui cumparator pentru H3C Technologies. In ceea ce priveste variantele de lucru, HP poate merge fie pe vanzarea intregii afaceri, evaluata la aproximativ 5 miliarde de dolari, fie a pachetului de control (51% din actiuni).

Hewlett-Packard a refuzat sa comenteze informatia.

Relatiile dintre Washington si Beijing s-au agravat dupa ce, la inceputul acestui an, Statele Unite au acuzat mai multi militari chinezi de spionaj cibernetic si sustragee de secrete comerciale ale corporatiilor americane, printre care Alcoa, US Steel si Westinghouse. A fost pentru prima data cand autoritatile americane au avansat acuzatii de spionaj cibernetic comercial impotriva unui stat.

Reactia Chinei nu a intarziat sa vina: Beijing a anuntat ca toate produsele si serviciile din sfera tehnologiilor informationale comercializate in China vor fi supuse unor verificari drastice. Orice companie, serviciu sau produs care nu va fi verificat, va fi interzis in China.