"Dacă ne judecăm la termen, Hidroelectrica ar putea ieşi din insolvenţă chiar pe 11 mai, când se vor judeca ultimele două contestaţii, cele ale Energy Holding şi Alpiq Romenergie", a susţinut Borza, precizand ca Alpiq, alt mare trader de energie care a contestat intrarea în insolvenţă, a pierdut în decurs de o lună două procese prin care cerea despăgubiri de aproape un miliard de lei.

Hidroelectrica a câştigat două procese cu Alpiq Romindustries şi Elsid Titu, care solicitau despăgubiri de circa 400 milioane lei, traderul de energie fiind obligat şi la suportarea cheltuielilor de judecată în sumă de 91.052 lei, reprezentând onorariile avocaţilor şi experţilor.

Hidroelectrica a câştigat şi procesul cu producătorul de electrozi siderurgici Elsid S.A. Titu, care a solicitat la deschiderea procedurii despăgubiri în cuantum de 13 milioane lei pentru diminuarea cantităţii de energie livrată în perioada septembrie 2011 - aprilie 2012 "datorită aplicării clauzei de forţă majoră".

Hidroelectrica se află în insolvenţă din februarie 2014. Compania a mai fost în procedură de reorganizare judiciară în perioada iunie 2012 - iunie 2013, aminteste agerpres.