Conform unui comunicat al companiei, remis joi, în septembrie producţia de energie electrică a totalizat 1,1 TWh, aceasta însumând, în primele nouă luni, un total de 13,14 TWh, faţă de numai 12,49 TWh realizaţi în aceeaşi perioadă a anului 2015.

"Rezultatele înregistrate de Hidroelectrica sunt cu atât mai deosebite cu cât acestea sunt realizate pe fondul unei scăderi generalizate la nivelul primelor 9 luni din 2016 a preţurilor din piaţa de energie electrică faţă de anul 2015 şi se datorează măsurilor implementate cu succes de societate pe linia optimizării costurilor şi veniturilor precum şi a creşterii producţiei", precizează reprezentanţii Hidroelectrica.

Tribunalul Bucureşti a decis în 21 iunie ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă. "Decizia nu este definitivă, dar este executorie", preciza atunci Remus Borza.
Hidroelectrica se afla în insolvenţă din februarie 2014, pentru a doua oară. Compania a mai fost anterior în procedură de reorganizare judiciară în perioada iunie 2012 - iunie 2013, mentioneaza agerpres.