Secretarul de Stat american Hillary Clinton a afirmat marţi la Ierusalim, înainte de o întălnire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, că angajamentul Statelor Unite faţă de securitatea Israelului este "solid ca piatra", relatează AFP, citat de Mediafax.

"Angajamentul american pentru securitatea Israelului este la fel de solid ca piatra şi de neclintit. Aceasta deoarece cred că este esenţial să suscităm calmarea situaţiei din Gaza", a afirmat Clinton în timpul unei scurte conferinţe de presă.

"În următoarele zile, Statele Unite vor lucra cu partenerii lor aici în Israel şi în regiune pentru a promova securitatea Israelului, ameliora condiţiile de viaţă ale populaţiei din Gaza şi pentru a înainta către o pace globală pentru toţi oamenii din regiune", a adăugat Clinton.

"Dacă este posibil să ajungem la o soluţie pe termen lung prin mijloace diplomatice, eu personal o prefer. Însă dacă nu este cazul, sunt singur că înţelegeţi că Israelul va trebui să ia toate măsurile necesare pentru a îşi apăra poporul", a declarat la rândul său Netanyahu.