Secretarul de Stat american Hillary Clinton a fost spitalizat după ce a suferit o tromboză (obturarea unui vas sangvin cu un cheag de sânge) în urma unei comoţii cerebrale, acum două săptămâni, a anunţat duminică Philippe Reines, unul dintre consilierii săi la Departamentul de Stat, relateaza Mediafax.


Clinton, în vârstă de 65 de ani, s-a îmbolnăvit în urmă cu peste trei săptămâni contractând un "virus gastric", iar o săptămână mai târziu a leşinat din cauza unei deshidratări, suferind, două zile mai tarziu, o comoţie cerebrală. În urma acestor probleme de sănătate, serviciile lui Clinton au anunţat că aceasta se simţea mai bine şi că urma să îşi reia activitatea profesională luni.

"În cursul examenelor efectuate astăzi (duminică), medicii doamnei Clinton au descoperit că un cheag de sânge s-a format în urma comoţiei cerebrale pe care a suferit-o acum câteva săptămâni", a declarat Reines.

"I se administrează anticoagulante şi este internată la spitalul presbiterian din New York, pentru a se putea controla administrarea de medicamente în următoarele 48 de ore", a adăugat el. Este vorba despre cel mai mare spital din statul în care locuieşte Clonton.

"Medicii săi vor continua să îi evalueze starea de sănătate, dar şi celelalte probleme legate de comoţia cerebrală. Ei vor stabili dacă este necesar să se întreprindă alte acţiuni", a adăugat Philippe Reines, fără să precizeze care este starea de sănătate a lui Hillary Clinton.