Astfel, profitul a crescut de la 3,11 miliarde de dolari la 4,54 miliarde de dolari, potrivit unui raport publicat de companie, citat de Bloomberg.

Holdingul controlează aproximativ 80 de companii, cu activităţi diversificate, de la asigurări şi tranzacţii financiare la transporturi feroviare de marfă, energie şi producţia de bunuri de consum.

Berkshire a beneficiat de revenirea economiei SUA şi de creşterile de pe burse, care au contribuit la majorarea valorii investiţiilor lui Warren Buffett şi ale directorilor săi. Principalele operaţiuni comerciale ale grupului, precum operatorul feroviar Burlington Northern Santa Fe, asigurătorul auto Geico sau compania de utilităţi MidAmerican Energy Holding, au activităţi aproape exclusiv în SUA.

Acţiunile Berkshire au urcat cu 32% de la începutul acestui an, faţă de un avans de 20% al indicelui S&P 500 al bursei de la New York.

Pariurile promovate de Buffett pe pieţele derivatelor financiare au generat profituri de 390 milioane de dolari în trimestrul al doilea, faţă de o pierdere de 1,17 miliarde de dolari în perioada corespunzătoare a anului trecut.

Buffett a extins în acest an afacerile Berkshire prin achiziţii importante, printre care producătorul de ketchup HJ Heinz şi o companie de utilităţi din Nevada.

Portofoliul de acţiuni al grupului este evaluat ka 103,3 miliarde de dolari la jumătatea anului, faţă de 97,2 miliarde de dolari la finele lunii martie.

În urma achiziţiilor din acest an, lichidităţile Berkshire au scăzut cu 27% în trimestrul al doilea, la 35,7 miliarde de dolari.