De aceasta masur,a care va intra in vigoare la mijlocul lunii februarie, sunt vizate modelele Honda Odyssey, ani de fabricatie 2011-2013 si Honda Pilot, produse intre 2009 si 2013. Printre altele, in SUA vor fi rechemate pentru verificari si eventuale verificari 748.000 de automobile, in Canada – 29.000.

Decizia suvnire ca urmare a depistarii unor probleme la sistemul de fixare a airbagurilor. Se pare ca, in procesul de montare, au fost sarite cateva puncte de lipire, ceea ce poate antrena o functionare defectuoasa a intregului sistem, cu punerea in pericol a pasagerilor in cazul unor incidente rutiere.

Pana in prezent nu au fost inregistrate nicio neplacere determinata de aceasta defectiune. In comunicatul publicat de Honda Motor se precizeaza ca masinile vizate nu au fost vandute pe piata japoneza, dar nu se spune daca ele au fost comercializate in alte tari cu exceptia Statelor Unite si a Canadei.

Honda Motor a fost fondata in 1946, iar pana in 1960 a fost specializata exclusiv pe productia de motociclete, compania reusind sa se impuna pe arena mondiala in calitate de important constructor auto numai in anii 11970. Intreprinderea isi desfasoara activitatea in 33 de tari.