Actorul Horaţiu Mălăele a declarat că Sergiu Nicolaescu "a răscolit lumea cinematografică, şi nu numai, cu o forţă rar întâlnită" şi a lăsat în urma sa o moştenire fără precedent, relateaza Mediafax. 


"Energie, tenacitate şi dreptate ar putea fi câteva cuvinte atotcuprinzătoare. Sergiu Nicolaescu a răscolit lumea cinematografică şi nu numai, cu o forţă rar întâlnită, impunând o nouă ordine şi lăsând în urmă-i o moştenire fără precedent. Să ne rugăm pentru sufletul lui şi să fim mândri că am putut merge o bucată de drum împreună. Dumnezeu să-l odihnească", a declarat Horaţiu Mălăele.

Horaţiu Mălăele a colaborat pentru ultima dată cu Sergiu Nicolaescu la filmul "Ultimul corupt din România", lansat anul trecut. Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.