Despre planurile HSBC de a face putina curatenie in propria curte se vorbeste de cateva luni. Informatii au aparut fie pe surse, fie din declaratiile diferitilor responsabili ai institutiei. Dar nimic nu a fost oficial.

'HSBC si-a propus o reducere a costurilor cuprinsa între 4,5 şi 5 miliarde de dolari pe an până în 2017, astfel incat să atinga o rentabilitate a fondurilor proprii de peste 10%', a informat banca britanică într-un comunicat publicat înainte ca directorul general, Stuart Gulliver, să prezinte investitorilor şi analiştilor mai multe detalii cu privire la cel de al doilea său plan strategic demarat de la preluarea funcţiei de CEO în 2011.

Documentul subliniaza, de asemenea ca 'HSBC intenţionează să-şi vândă operaţiunile din Turcia şi Brazilia dar are de gând să menţină o prezenţă în această ultimă ţară pentru mari clienţi corporate. În paralel, HSBC doreste sa-si accelereze investiţiile în Asia, cu accent deosebit pe China şi Asia de Sud-Est'.

In acelasi timp, HSBC a confirmat că analizează o eventuală mutare a sediului general în afara Marii Britanii, o decizie in acest sens urmand sa fie adoptata pana la sfarsitul acestui an.