Printre altii, la reuniune au participat vicepresedintele Nicolas Maduro, care, in cazul decesului lui Chavez devine principala figura politica a tarii, mai multi membri ai cabinetului si aproximativ 20 de guvernatori. Dupa incheierea discutiilor, Maduro a avut o interventie televizata, dar, contrar asteptarilor, nu a anuntat un transfer al puterii in Venezuela.

In schimb, el a afirmat ca boala lui Hugo Chavez, el sufera de cancer, este rezultat al unui complot pus la cale de dusmanii lui. Medifii vor efectua analizele necesare si vor stabili care este cauza tumorii. Vicepresedintele Maduro a facut aluzie la otravire: „au existat prea multe exemple similare in istorie, ultimul fiind boala liderului palestinian Yasser Arafat”.

In plus, Maduro a anuntat expulzarea din Venezuela a unui diplomat american, care, a spus el, ar fi incercat sa destabilizeze situatia din tara: atasatul militar David del Monaco a luat parte la complotul impotriva guvernului venezuelean. I s-au dat 48 de ore pentru a parasi statul.

In ceea ce priveste starea de sanatate a presedintelui Chavez, a spus Maduro, ea continua sa fie deosebit de grava. Practic, a spus el, „sunt cele mai dificile ore” de la operatia de indepartare a tumorii. „Dar cu ajutorul lui Dumnezeu, el va trece cu bine peste aceasta etapa a tratamentului, la fel cum a trecut de etapa anterioara”, a adaugat vicepresedintele.