Un grup de investitori, printre care se numara producatorul auto Hyndai Motor Co. si intreprinderile afiliate Kia Motors Corp si Hyundai Mobis Co., cumpara sediul companiei Korea Electric Power Corp (KEPCO) din Seul.

Costul tranzactiei se ridica la aproximativ 10 miliarde de dolari, de trei ori valoare de piata a imobilului cu o suprafata de 79.342 metri patrati.

In lupta pentru acest activ, Hyundai impreuna cu partenerii de investitii au intrecut alt grup, in frunte cu Samsung Electronics ci alti 11 pretendenti.

Hyndai Motor intentioneaza sa amenajeze un centru de afaceri international, care sa cuprinda un hotel, o sala de conferinte si un parc de recreere. Tot aici isi va muta sediul principal concernul auto, impreuna cu toate cele 30 de birouri centrale ale grupurilor afiliate companiei.

"Este o tranzactie fara precedent pe segmentul de imobiliare comerciale in Coreea de Sud. Pretul este cam ridicat, avand in vedere valoare de piata. Ramane de vazut cum isi va fundamenta Hyundai oferta", au comentat expertii Shinhan Bank.