14.40

Avionul președintelui Viktor Ianukovici, a aterizat pe teritoriul Uzinei de Avioane din Harkov, anunta Gordonua.com. "Da, președintele este într-adevăr în Harkov. Dar aeronava aceastuai nu a aterizat pe aeroport ci la fabrica de avioane, "- a declarat o sursă care si-a pastrat anonimatul.

10:44

Avionul Președintelui ucrainean Viktor Ianukovici a plecat in noaptea de vineri spre sambata spre Harkov, a anuntat mass-media.

Este de remarcat faptul că, pe parcursul derularii evenimentelor din Ucraina, nu este prima dată când locația lui Ianukovici este necunoscuta. Astfel, acum, fara semnatura presedinteluri, o serie de acte "revoluționare" adoptate de Rada, nu pot intra în vigoare - printre aceste documente se afla si modificările la legile care permit eliberarea fostului premier, Iulia Timoșenko.

Anterior s-a anuntat ca președintele Ucrainei ar fi zburat spre Harkov pentru a participa la Congresul Deputaților din regiunile de sud-est, organizat de către Frontul Ucrainean. Întrunirea este programată pentru sâmbătă.

Sursele ZN.ua au raportat că destinația finală a avionului lui Ianukovici ar fi Rusia. Se presupune că planul de zbor prevede ruta Kiev-Harkov-Mariupol.

Blogosfera ucraineana a urmarit toată noaptea "aventurile" avionului "prezidential" cu indicativul  # AOJ92C - un Airbus A318 Elite. Potrivit acestora, aeronava ar fi aterizat pe aeroportul Fujairah din Emiratele Arabe Unite. 

Sâmbătă noaptea, " forțele de auto-apărare ale Maidanului" a preluat controlul cartierului guvernamental si s-a fost anunțat că Parlamit tentul, Administrația Prezidențială, Cabinetul de Ministri și Ministerul Afacerilor Interne au trecut sub controlul protestatarilor și i-au invitat pe politistii "decenti" sa participe la patrulare in comun.