Un număr de 59 de unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi au fost închise joi, cursurile fiind suspendate, din cauza drumurilor blocate în urma ninsorilor abundente şi a viscolului, relateaza Mediafax.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Camelia Gavrilă, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX că în 59 de şcoli sau structuri ale unor şcoli din mediul rural cursurile au fost suspendate joi, în condiţiile în care atât elevii, cât şi profesorii nu au putut ajunge la ore, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului.

"În zona Paşcani sunt cele mai multe probleme. De asemenea, în comunele din jurul oraşului Târgu Frumos sunt multe şcoli închise. Şi la Răducăneni sau Sireţel sunt probleme serioase din cauza drumurilor impracticabile”, a spus Camelia Gavrilă.

Ea a precizat că situaţia se schimbă de la oră la alta, însă a apreciat că mare parte dintre aceste unităţi de învăţământ vor rămâne închise şi vineri.

"Deciziile se iau la nivelul fiecărei şcoli. Dacă sunt doar zile în care s-au pierdut cursurile, atunci orele nu vor fi recuperate, pentru că materia poate fi condensată. Dacă însă vor fi trei sau patru zile de întrerupere, atunci este posibil ca orele să fie recuperate", a afirmat Camelia Gavrilă, şeful ISJ Iaşi.

Joi dimineaţă, 19 drumuri judeţene erau blocate din cauza zăpezii în judeţul Iaşi, în timp ce pe restul drumurilor de judeţ se circula cu dificultate.