Liderul nord-coreean s-a intretinut cu persoanele care l-au intampinat, subliniind ca "dezvoltarea stiintei si tehnologiei ramane o prioritate pentru politica partidului".

Interesant este ca, in acest timp, centrul sud-coreean GS&J Institute, din Seul, prezenta un raport, potrivit caruia anul viitor vecinii din nord sunt amenintati, practic, de foamete. Conform documentului, in 2016 deficitul de produse alimentare va atinge un milion de tone. Conform expertilor de la Seul, este cel mai ridicat nivel de cand la putere a venit Kim Jong-un, in 2011.

Revenind la centrul stiintific din Phenian, interiorul acestuia aminteste despre una dintre marile realizari ale cercetatorilor nord-coreeni: programul de rachete. In centrul uneia dintre sali se inalta macheta unei rachete purtatoare, destinata plasarii de sateliti pe orbita Pamantului.

Kim Jong-un a laudat dotarea centrului stiintific, a apreciat continutul bibliotecii electronice, care ofera, potrivit spuselor sale, acces la cele mai noi realizari stiintifice nu numai din Coreea de Nord, dar si din alte tari.