Companiile aeriene din întreaga lume ar urma să înregistreze anul acesta profituri cumulate de 31,4 miliarde de dolari, faţă de 29,8 miliarde de dolari estimate anterior. 2017 ar fi al cincilea an consecutiv de îmbunătăţire a câştigurilor, iar marja netă de profit ar urma să se situeze în 2016 la 5,1%, de asemenea un nivel record, a previzionat IATA.

Veniturile ar urma să ajungă la 743 miliarde de dolari, de la 736 miliarde de dolari previzionat anterior, IATA estimând majorarea cererii de călătorii deoarece economia mondială ar urma să înregistreze în 2017 cel mai semnificativ avans din ultimii şase ani.

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni se aşteaptă ca traficul aerian global de pasageri să urce cu 5,1% în 2017, faţă de un avans de 5,9% estimat pentru 2016.

Companiile aeriene din întreaga lume profită de pe urma preţului redus al petrolului, însă încetinirea economică şi scăderea preţului biletelor reprezintă probleme pentru un sector care operează cu o marjă de profit redusă.

IATA este o organizaţie care reprezintă aproximativ 265 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 83% din traficul aerian mondial, precizeaza agerpres.