Din 1992, traficul cotidian pe Internet a crescut de douăzeci de milioane de ori. Volumul de informatii stocate în rețea la nivel mondial este în continuă creștere, astfel încât imbunatatirea capacitatii de lucru a cablurilor de net este principala sarcina a  specialiștilor IT.

In acest context, IBM prezintă un cip care "accelereaza" conexiunea la internet la viteze de până la 200-400 gigabiti pe secunda, fara ca aceasta majorare sa necesite surse suplimentare de energie.

La această viteză, de exemplu, un film de mare calitate, de 160 gigabytes, poate fi descărcat în doar câteva secunde. La fel de repede pot fi downloadate 40.000 de melodii.

Trebuie mentionat ca cipul se conecteaza la serverele de date, nu la calculatoarele sau routerul utilizatorului. Asa ca, nu va trebui sa ne preocupe cumpararea "acceleratorului".

Cipul există în prezent doar sub formă de prototip, astfel încât va mai trece ceva timp înainte ca această tehnologie sa fie implementată în rețea.

IBM are deja un prim client, compania Semtech.

Prin urmare, este foarte posibil ca, in curand, întrebarea "ce viteza de internet ai" sa dispara pentru totdeauna din subiectele noastre de discutii.