IBM a anunţat astazi că va oferi partenerilor săi de afaceri din întreaga lume o finanţare în valoare de patru miliarde de dolari pentru clienţii calificaţi în obţinerea unui credit pe o perioadă de 12 luni.


Această finanţare, realizată prin intermediul IBM Global Financing, poate facilita obţinerea de credite mai uşor şi mai accesibil pentru a permite ecosistemului de parteneri globali al IBM şi clienţilor acestora să achizitioneze tehnologii avansate, precum sisteme cloud, analytics sau PureSystems. Totodată, IBM a lansat o aplicaţie pentru dispozitivele mobile care reprezintă un alt pas în simplificarea modului în care partenerii de afaceri IBM pot aplica pentru o finanţare pentru clienţii lor. Aplicaţia mobilă va fi disponibilă în Statele Unite luna aceasta şi va fi lansată la nivel global, începând cu China, din ianuarie 2013.

Un studiu recent la nivel global realizat de Universitatea din Oxford şi IBM pe 1.144 companii a arătat ca 63% dintre respondenţi obţin avantaj competitiv prin utilizarea sistemelor de analiză în cadrul organizaţiilor. Aceasta este o creştere de 70%, de la 37% cum se arată în studiul IBM din 2010, care a citat sistemele de analiză ca un avantaj competitiv. În plus, tehnologia cloud continuă să câştige avans, deoarece companiile caută modalităţi mai eficiente şi mai economice de combatere a provocărilor de business complexe, inclusiv cu volume imense de date. Potrivit studiului IDC, cheltuielile serviciilor cloud IT public vor ajunge la aproape 100 de miliarde de dolari în 2016.

Această iniţiativă are la bază finanţarea de un miliard de dolari pe care IBM Global Financing a pus-o la dispoziţie prin intermediul partenerilor de afaceri IBM pentru companiile mici şi mijlocii în 2011, care a avut ca rezultat 6.800 de companii care utilizează finanţare în doar 12 luni, faţă de 18 cât se preconizau iniţial.