Carnea, de exemplu, este gătită uniform şi îşi păstrează suculenţa, peştele şi legumele îşi păstrează textura fină, în timp ce aluatul creşte mai bine. O varietate de ingrediente proaspete, pentru o masă completă, pot fi puse împreună în tava cuptorului, fiind gătite perfect, în acelaşi timp şi cu 70% mai rapid decât prin metodele convenţionale de gătit, relateaza agerpres.

Noua tehnologie face trecerea spre o lume complet nouă a plăcerii gătitului. Spre exemplu, aşezaţi o pulpă de miel pe un pat de ardei roşu şi sparanghel. Adăugaţi cartofi wedges şi introduceţi tava în cuptorul Dialog. După aproximativ 45 de minute, carnea va fi suculentă şi gătită uniform, ardeiul şi sparanghelul vor avea o tentă al dente, iar cartofii vor fi foarte fragezi - nu e nevoie de nicio întrerupere sau de adăugarea altor ingrediente. Fără noua tehnologie, ar fi imposibil ca acest meniu să fie gătit în mod convenţional într-un timp atât de scurt, iar rezultatul să fie la fel de desăvârşit.

Cuptorul Dialog beneficiază de tehnologia M Chef, dezvoltată de Miele. Aceasta presupune inducerea temperaturii necesare pentru prepararea termică specifică fiecărui aliment în parte, prin aplicarea de unde electromagnetice. Cuptorul Dialog dispune de o unitate modulară care generează unde electromagnetice într-o anumită gamă de frecvenţe şi le distribuie în cuptor prin intermediul a două antene. Pentru că moleculele din mâncare sunt aranjate în moduri diferite şi se rearanjează în timpul gătitului, procesul de gătit se remarcă prin ajustarea constantă a frecvenţelor. Aceleaşi antene furnizează cuptorului Dialog feedback asupra cantităţii de energie absorbită de mâncare.

Un alt avantaj al tehnologiei M Chef este gătitul volumetric al alimentelor: carnea, de exemplu, este gătită uniform, căpătând o culoare rozalie, din exterior până în interior. Într-un cuptor normal, acest lucru este foarte dificil, deoarece căldura se deplasează continuu din exterior spre interior. Când miezul este gătit, adesea, exteriorul este 'prea făcut'.

Noul cuptor este foarte simplu de folosit de bucătarii amatori, fiind dotat cu programe automate de gătit, dar care lasă loc creativităţii utilizatorului. 'Gourmet Assistant' ajută bucătarul sugerându-i setări în funcţie de tipul şi cantitatea de mâncare pentru a asigura rezultate excelente. Este ideal şi pentru bucătarii experimentaţi, care au la dispoziţie funcţia 'Gourmet Pro', ce permite selectarea automată a parametrilor de gătit, precum modul de operare, unităţile Gourmet, intensitatea şi durata.