"Fondurile suplimentare pentru acordarea de credite ipotecare ne vor permite să sprijinim mai bine nevoile clienţilor noştri într-o piaţă în care cererea creşte anual", a declarat Periklis Voulgaris, vicepreşedinte executiv al Alpha Bank România.

Potrivit comunicatului, sistemul de finanţare a locuinţelor din România ar putea contribui mai mult la creşterea economică decât o face în prezent. Ponderea de 7% a portofoliului ipotecar rezidenţial în produsul intern brut este cea mai scăzută dintre ţările UE. Media pentru cele 28 de ţări membre este de 50%.

"Noul împrumut al IFC va consolida şi mai mult parteneriatul nostru cu Alpha Bank România şi va permite băncii să-şi extindă portofoliul de credite ipotecare şi să-şi ajute clienţii să devină proprietari de locuinţe. Prin stimularea capacităţii Alpha Bank de a creşte acordarea de credite ipotecare contribuim şi la un ciclu sănătos, generat pe plan intern, al ocupării forţei de muncă, creşterii economice şi economisirii", a declarat Manuel Reyes-Retana, director regional al Grupului Instituţiilor Financiare din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

În 2015, IFC a acordat Alpha Bank România o linie pentru susţinerea activităţii de comerţ internaţional în valoare de 30 de milioane dolari, în cadrul Programului de Finanţare a Comerţului Global, care sprijină comerţul pe pieţele emergente prin acordarea de garanţii parţiale sau totale pentru tranzacţii comerciale individuale, garantate de ratingul triplu-A al IFC.