In domeniul chimiei, printre laureati s-au numarat inclusiv cercetatorii Universitatii California, care au studiat modului de formare a proteinelor dintr-un ou in timpul procesului de fierbere.

La fizica au avut castig de cauza oamenii de stiinta de la Universitatea statului american Georgia, care au stabilit, la capatul unui amplu experiment, ca aproape toate mamiferele, indiferend de dimensiuni, urineaza in 21 de secunde.

Premiul la biologie a fost acordat specialistilor chilieni. Pentru a demonstra ca unii dinozauri cu pene au evoluat in pasarile de astazi, ei au atasat la gaini o coada arficiala. Lucrarea lor s-a intitulat "Plimbandu-se ca dinozaurii: gaini cu coada artificiala".

La capitolul Economie, premiul Ig Nobel a fost inmanat conducerii politiei din Bangkok, care a propus ca polististii sa primeasca prime pentru ca refuza sa ia mita.

Premiul pentru Medicina a ajuns in posesia autorilor a patru studii legate, intr-un fel sau altul, de cat de util sau daunator este sarutul.

La Matematica a fost distinsa lucrarea oamenilor de stiinta care au calculat ca sultanul marocan Ismail a facut dragoste zilnic timp de 32 de ani pentru a procrea 888 de copii.