''Legat de nominalizările făcute de colegii din PNL, trebuie să spunem că premierul Victor Ponta are ultimul cuvânt. Aceste nominalizări vor fi discutate în USL pentru a fi validate în mod clar, de toate partidele din Uniune. Eu cred că este bine să fim mai rezervați în declarații publice și să nu comentăm peste tot acțiunile politice din guvernare, așa cum se făcea pe vremea CDR'', a declarat Ilie Sârbu, citat de Agerpres in pagina electronica.

Liderul de grup parlamentar al PSD din Senat atrage atenția asupra schimbărilor ''importante'' pe care doresc să le facă liberalii și le compară cu schimbarea unei linii, ''ca la hochei''.

''Observ că PNL a schimbat o linie, ca la hochei. Sper ca aceste schimbări, să recunoaștem importante, să nu creeze instabilitate în cadrul instituțiilor", adaugă Ilie Sârbu.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri că liberalii Klaus Iohannis, Eugen Nicolăescu, Cristian Bușoi și Teodor Atanasiu au fost validați de conducerea partidului pentru a ocupa portofoliile de la Ministerul de Interne, al Finanțelor, Sănătății și Economiei.

"În urma demisiei colegilor noștri Daniel Chițoiu, Radu Stroe, Eugen Nicolăescu și Andrei Gerea BPN a discutat propunerile pe care le-a făcut și votul a consacrat următoarele nominalizări pe care PNL le face pentru ocuparea acestor posturi în Guvern: Klaus Iohannis la Ministerul de Interne și viceprim-ministru, Eugen Nicolăescu la Finanțe Publice, Teodor Atanasiu la Economie, și Cristian Bușoi, la Ministerul Sănătății", a spus Antonescu.