Sateliţii au surprins activităţile de la complexul nord-coreean Punggye-ri, unde regimul stalinist a efectuat teste nucleare în 2006 şi 2009. Conform imaginilor, în ultimele săptămâni, drumurile spre acest complex au fost curăţate constant de zăpadă, iar tunelul săpat în munte a fost astupat, lucru care sugerează eventualitatea detonării unui dispozitiv nuclear.
    
Informaţiile au fost furnizate agenţiei AP de site-ul 38 North, aparţinând Institutului de cercetări SUA-Coreea al Academiei de Studii Internaţionale Avansate Johns Hopkins.
    
Cele mai recente imagini au fost filmate miercuri.
    
Joi, regimul stalinist de la Phenian, condus de Kim Jong-un, a avertizat că va efectua un nou test nuclear şi va lansa rachete, ameninţând direct Statele Unite. China, principalul susţinător al Coreei de Nord, a avertizat Phenianul să îşi tempereze tonul, sugerând o eventuală reducere a ajutorului alimentar şi energetic dacă va fi efectuat un nou test nuclear.
    
Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a condamnat, marţi, testul cu rachetă efectuat în decembrie de Coreea de Nord, extinzând sancţiunile împotriva acestei ţări. În plus, Statele Unite au introdus pe lista entităţilor vizate de sancţiuni doi oficiali nord-coreeni şi o companie din Hong Kong suspectată de colaborare cu Phenianul pentru proliferarea armelor de distrugere în masă.